Queen en Paul Rodgers
Queen en Paul Rodgers

Lezers,

 

deze week kwam hij uit: de nieuwe cd Cosmos Rocks van Queen en Paul Rodgers. Natuurlijk gingen wij er niet vanuit dat Queen weer Queen zou zijn. Dat zal zonder Freddy niet meer gebeuren. En The Free is ook niet meer. Desalniettemin waren wij erg benieuwd naar het nieuwe werk van de oude rockers.

Het eerste nummer  Cosmos Rockin’ lucht in die zin op: het is geen Queen, het is geen Free of Bad Company, maar het rockt heerlijk weg. Vul zo een album en de cd zou zich de komende herfst zeker kunnen handhaven in uw autostereo.

Maar, lezers, veel verder dan dit eerste nummer komt het niet. De nummers die Queen en Paul ten gehore brengen zijn vlakke samenraapsels van ideeën die tezamen nooit enige samenhang vertonen. Ze zijn aan elkaar gelijmd met digitale trucjes en weten de aandacht geen enkel moment vast te houden.

Queen en The Free hadden ieder hun eigen geluid, maar wij hadden gehoopt dat de Heren Rockers het verleden achter zich zouden laten en voor ons gewoon een eind weg zouden rocken. Helaas, helaas…

Dan vallen we maar terug op ouder werk.

Free – Mr. Big

Queen – Killer Queen 

Queen – Brighton Rock

                                                                                                         

 

Advertisements