Lezers,

wij geven onmiddellijk toe dat wij de laatste tijd in ons muziekbeluisteren nogal gericht zijn geweest op melodieuze muziek waar veel draaide om de teksten. Wij stonden in die zin dan ook niet te springen om het nieuwe album Bad For You Baby van Gary Moore te gaan beluisteren.

Het album, dat vanaf volgende week in de winkels ligt, valt echter helemaal niet tegen. Moore zet zijn lijn van bluesalbums door. De muziek varieert van stevige bluesrock, zoals het stampende Down The Line en Walkin’ Thru The Park, tot lekkere nachtblues, zoals de nummers I Love You More Than You’ll Ever Know en Did You Ever Feel Lonely. Moore laat op het album horen nog steeds te weten hoe men een gitaar bedient. Zowel razendsnelle blueslicks vliegen uw boxen uit, als ook slepende, jankende solo’s.

Wij horen dit soort muziek toch het liefst in de kroeg met een biertje in de ene en een rondborstige dame sigaretje in de andere hand. Desalniettemin is Bad For You Baby een heerlijk bluesalbum. Wij kunnen de liefhebber zeker aanraden volgende week even te gaan luisteren bij uw platenboer.

Voor nu drie ouwetjes van de heer Moore.

Gary Moore – Still Got The Blues

Gary Moore & Phil Lynott – Out in the Fields

Gary Moore – Oh Pretty Woman

Advertisements