Earl Palmer
Earl Palmer

Lezers,

 

Op 84-jarige leeftijd is de bekende sessiedrummer Earl Palmer overleden. Palmer groeide op in New Orleans en maakte naam als drummer op een eindeloze hoeveelheid hits van onder meer Little Richard en Fats Domino. In 1957 verkaste Palmer naar Hollywood, waar hij werkte met groten als Frank Sinatra, Phil Spector, Ray Charles, Ritchie Valens, Count Basie en Dizzy Gillespie.

Gezien zijn werk is Palmer te zien als een van de grondleggers van de hedendaagse rockbeats. Het verhaal gaat dat hij ooit, laat in zijn carriere, door een rockband gevraagd werd een stukje mee te spelen. Op de vraag van de band of hij dacht dat hij de drumpartij kon spelen keek Palmer kort op en zei: “Man, I invented this shit”.

Lezers, een sessiedrummer als Earl Palmer blijft meestal verborgen in de anonieme schaduw van andere artiesten, maar denkt u de volgende keer als u Tutti Frutti van Little Richard of The Fat Man van Fats Domino hoort, even aan Earl, de grote New Orleans drummer. Wij hopen dat hij zijn plek weet te vinden in het Land der Eeuwige Drumvellen.

Voor meer leeswerk over Earl Palmer verwijzen wij u graag naar Drummer Talk.

Earl Palmer – Walkin’

Little Richard – Tutti Frutti

Advertisements