Lezers,

Op 23 januari 2009 speelt Milow in Paradiso. Uw redactie is daar natuurlijk bij. Maakt u geen zorgen.

Milow (14 juli 1981), geboren als Jonathan Vandenbroeck, is een Belgische singer-songwriter. Hij kreeg zijn eerste bekendheid in de finale van Humo’s Rock Rally 2004, onder meer door zijn hartverscheurende cover van Bruce Springsteens ‘Thunder Road’. Een gewaagd nummer om uit te voeren, dunkt ons. Daar is immers weinig aan te verbeteren.

In januari 2006 bracht Milow zijn eerste cd The Bigger Picture uit. Het openingsnummer Born In The Eighties is meteen een hit. Milow schetst in dit ene liedje het verhaal van de generatie geboren in de jaren 80. Ook de singles One Of It en You Don’t Know doen het uitstekend.

In februari 2008 kwam Milow met zijn nieuwe album Coming Of Age. Ook hierop staat weer een aantal mooie nummers. Canada verhaalt van zijn imaginaire voornemen om naar Canada te verhuizen om bij Neil Young voor de deur zijn liedjes ten gehore te brengen. Het sombere The Ride is mooi. In Stephanie horen we aan de pianoriedel duidelijk terug dat Milow Springsteen nog steeds in zijn cdspeler heeft zitten. Out Of My Hands scheurt uw hart uit zijn normaal zo beschermde omgeving. Maar vooral het titelnummer Coming Of Age vinden wij erg mooi.

Op 23 januari 2009 speelt Milow in Paradiso. Uw redactie is daar natuurlijk bij. Maakt u geen zorgen. Maar er zijn nog kaartjes en deze jonge Belg verdient het om in een afgeladen zaal ontvangen te worden. Wij zien u daar!

 

Milow – You Don’t Know

 

Milow – One Of It

 

Milow – The Ride

Advertisements