Lezers,

 

Mitch Mitchell, de vernieuwende drummer bekend van zijn werk met Jimi Hendrix, is gisteren op 62-jarige leeftijd overleden. De lijkschouwer spreekt van een natuurlijke dood, al is het officiële onderzoek nog niet afgerond. Bij rocksterren is dit natuurlijk een belangrijk punt. Al zou men kunnen volhouden dat men bij die categorie bij een motor- of vliegtuigongeluk, of bij een overdosis danwel zelfmoord ook zou kunnen spreken van een natuurlijke dood. Maar dat terzijde.

De heer Mitchell was ten tijde van zijn overlijden in Portland op de laatste stop van een tour door de US langs 18 steden, spelend met de Experience Hendrix, een band ter ere van Jimi.

Mitchell, geboren in de UK, begon zijn showbizz-carriëre als een kindacteur, maar stopte hiermee om zich op de jazz en rockmuziek te storten. Hij was inmiddels een gewild sessiemuzikant toen hij in 1966 toetrad tot de Jimi Hendrix Experience. Drie jaar later stond speelde hij met Jimi het legendarische Woodstock concert. Mitchell wordt ook gezien als een van de drummers die aan de basis stond van de fusiondrumstijl. Deze stijl combineerde jazzinvloeden met rockmuziek.

Lezers, ze ontvallen ons dit jaar bij bosjes, de Groten der Muziek. Wij hopen maar dat het hier in 2008 bij blijft, maar kunnen u niets beloven. The Great Gig in de Sky heeft er in ieder geval een goede drummer bij.

 

Drum Solo Sweden, January 9, 1969

 

Hey Joe/Sunshine of your Love

 

Voodoo Child

 

 

 

 

Advertisements