Lezers,

Mario Matteoli is een singer-songwriter uit Austin. Mario schreef al liedjes toen hij 5 was, en voerde die dan onaangekondigd op voor zijn familie.  Zijn muziekstijl beslaat een breed spectrum aan Amerikaanse rootsmuziek: His songs are all over the map of American roots: Rock & roll, folk en country.

Al sinds hij op zijn negentiende van Eureka, CA naar Austin, TX verhuiste was Mario ervan overtuigd dat hij muzikant ging worden. Samen met een aantal jeugdvrienden begon hij ‘The Weary Boys’ . Na een jaar van straatoptredens en optredens in dubieuze honkytonk-bars wisten ze het voor elkaar te krijgen om als hoofdact op te mogen treden  in een gerenomeerde club.

In 2001 namen The Weary Boys hun eerste album op en begonnen een tournee door de VS. Ze mochten het voorprogramma doen voor Willie Nelson, Merle Haggard en Leon Russell, speelden op diverse festivals en namen nog 4 albums op.  In juni 2006 kwam Mario met zijn eerste solo album Hard Luck Hittin’.  Critici vergeleken het album met de akoustische eenzaamheid van Neil Young of vergeleken het depressieve geluid met dat van Townes van Zandt.

In juli 2008 kwam Mario met zijn tweede album, Golden State. Het album is bijna geheel gewijd aan zijn liefde voor zijn aanstaande. Om nader kennis te maken met dit besnorde Heerschap bieden wij u ter beluistering een achttal livenummers aan…

1. Hope In Nothing (luister)

2. Won’t Find Nothing Like You (luister)

3. Drink On It (luister)

4. Hard Luck Hittin’ (luister)

5. Busted Down (luister)

6. To Call My Own (luister)

7. United Nations (luister)

8. Best Friend (luister)

Advertisements