Lezers,

Uw Redactie gelooft niet in engelen! Wij maken er een gewoonte van geen wezens binnen te laten in ons huis, waarbij wij moeten vaststellen, of ernstig vermoeden, dat er vleugels, veren of andere dubiosa uit hun rug groeien. Eenzelfde beleid voeren wij overigens ten aanzien van types waarbij er hoorns uit het voorhoofd prikken. Van enige ongelijkheid is in deze dan ook geen sprake.

Heel anders is ons beleid ten aanzien van engelen in de spreekwoordelijke zin des woords. Wij doelen dan op (meestal) lieflijk ogende damesfiguren die zich op grond van deze lieflijkheid aandienen en als zodanig een gunstige invloed hebben op ons persoonlijk leefklimaat. Onzelfzuchtig zijn ze. Ze lachen om al onze grappen, hoe matig ze ook zijn (de grappen dan). Wanneer wij mopperen kijken zij begrijpend, maar laten geen moment hun eigen positieve, soms haast naieve, wereldbeeld varen voor onze onweersbui. In die zin weten zij onze onmacht altijd weer in kracht en vertrouwen om te buigen.

Lezers, tegen dat soort engelen leven hier geen bezwaren. Als wij niet zouden vermoeden dat u, de lezer, allerlei dubieuze types, pizzakoeriers en ander vuig volk op ons dak zou sturen, dan zouden wij hier ten bate van het engelenvolk graag onze adresgegevens nalaten. Thans lijkt het ons echter beter dit achterwege te laten.

Wij volstaan hier voor nu met een eerbetoon aan alle engeltjes. Wat zeggen wij??? 3 eerbetonen natuurlijk.

 

Mazzy Star – Be My Angel

 

Aerosmith – Angel

 

Willie Nelson – Angel Flying Too Close To The Ground

Advertisements