Lezers,

De laatste jaren worden wij doodgegooid met verhalen over de opwarming van de aarde. Het staat een ieder natuurlijk vrij daar melding van te maken. Maar verdorie mensen, dat wekt wel verwachtingen!

Wij willen er dan wel vanuit kunnen gaan dat wij des winters gewoon met een overgooier aan in de tuin een krantje kunnen lezen. Dat wij de winterjas voorgoed aan de haast weer groene wilgen kunnen hangen. Maar nee hoor, het moet zonodig vriezen. En dat niet alleen, we moeten het ook nog leuk vinden met z’n allen. Hè ja, lekker met de hele bubs het ijs op. Toertochten, zwieren en zwaaien etcetera.

Wij zijn daar geen voorstander van. Wij kennen dat slag: als het straks zomer is klagen dat het niet warm genoeg is, maar nu de kou cultiveren. Nee hoor, wij nemen er afstand van. Als het koud is dan hoor je binnen te blijven. Winterslaap. Af en toe heen en terug naar de voorraadkast, maar verder binnen blijven. Naar buiten in de kou is tegennatuurlijk. Bah!

Wij stoken de verwarming hier flink op, in de hoop dat de aarde wat sneller opwarmt, en richten onze pijlen op aanstaande zomer. Lekker in de tuin tot laat in de avond, voorzien van een goed glas wijn en diverse versnaperingen. Terrasjes, zomerjurkjes, koel drankje, avondwandeling in de duinen. Wij dromen nog even door…..

 

Terry Jacks – Seasons In The Sun

 
The Doors – Waiting For The Sun

 

Chris Rea – Looking For The Summer

Advertisements