Lezers,

vandaag vonden wij een aantal onuitgebrachte nummers van Bob Seger op mp3. De mooiste daarvan was een versie van Long Way Home. Het nummer wordt prachtig verstild gespeeld met slechts een elektrische piano.

Winners, losers and small time misusers
Do what they must on their own.
Lovers, dreamers and beautiful schemers
All take the long way home.
Some have their reasons,
Some lose their way.
They all want so much to succeed.
How do you tell them apart?
The best of them leave with their hearts.

I met her in summer,
We went to the river.
The water was never too cold.
Always together through all kinds of weather,
We took the long way home.
She was the best
I ever knew.
Somehow she drifted away.

Now that I’m older
The nights seems much colder.
I spend too much time alone.
Sometimes in summer
I kept thinking of her
And I’ll take the long way home.
I’ll still take the long way home.

Helaas kunnen wij u om juridische redenen het nummer in kwestie hier niet aanbieden, maar wij verzekeren u dat het mooi is.

Lezers, muzikanten ervaren mobiliteit anders dan de gemiddelde reiziger. Voor deze laatste groep bieden de diverse routeplanners de keuze uit ofwel de kortste weg naar huis, ofwel de snelste. Den Muzikant is hiermee niet altijd geholpen. Hij legt de weg naar huis soms liever via de lange weg af. De redenen hiervoor kunnen verschillend van aard zijn: tegenzin om naar huis terug te keren, extra tijd nodig voor diepe overpeinzing (welke zich bij voorkeur in een voertuig voltrokken ziet) of gewoon omdat de cd die in het voertuig opstaat nu eenmaal nog langer duurt dan de geschatte reistijd, en men liever niet nog een half uur voor de woning in de auto zit. Soms ook is het gewoon lekker om even de vrijheid te voelen om over die achterafweggetjes zijn weg te vinden.

Wij van 3vandaag zullen met de diverse routeplanners en aanbieders van navigatieapparatuur in overleg treden om deze mogelijkheid te bieden. Wij denken aan een systeem waarbij de reiziger niet alleen de kortste en snelste weg geboden krijgt, maar ook kan aangeven over hoeveel tijd hij thuis wenst te zijn. Het systeem berekent dan een goede optie om bijvoorbeeld in 3 uur tijd van Delft in Den Haag te geraken. U zult ervan horen…..

 

Norah Jones – Long Way Home

 

Roger Hodgson – Take the Long Way Home

 

Little River Band – It’s A Long Way There

Advertisements