Lezers,

Sinds de periode van ‘drooglegging’ kent de USA een grootse traditie als het gaat om het illegaal stoken van sterke drank, de zogenaamde ‘moonshine’. Ons heeft het bericht bereikt dat de bekendste Amerikaanse moonshiner Marvin “Popcorn” Sutton eergisteren overleden is. De 61-jarige Sutton uit het mondaine Parrottsville moest zich binnenkort melden bij de federale gevangenis om 18 maanden uit te zitten voor het illegaal brouwen van sterke drank en het bezit van een vuurwapen als misdadiger (gewone burgers mogen dat natuurlijk wel!).

De afgelopen 30 jaar had Sutton een grote reputatie opgebouwd  als brouwer van zijn ‘White Lightning’. Verder was hij te zien in een aantal documentaires en schreef hij zelfs een autobiografie “Me and My Likker.” Bij een inval vorig jaar werden op het terrein van Sutton wapens, 3 brouwvaten met elk een inhoud van 4000 liter en ruim 3000 liter van de sterke drank aangetroffen. Sutton was tijdens de inval voorwaardelijk vrij nadat in 2007 een van de brouwvaten ontploft was.

Het lijkt erop, volgens het eerste onderzoek, dat Sutton zelf bedacht heeft er beter een einde aan te kunnen maken, dan de bak in te gaan. Wij zijn natuurlijk geen voorstander van illegale praktijken. Sutton was ook verder geen fijne jongen. Eerder was hij al eens veroordeeld voor mishandeling met een dodelijk wapen. Toch gaat er met het heengaan van Sutton een stukje traditie verloren. Vandaag 3 slokken moonshine voor u. Omdat het zulk heerlijk weer was vandaag, schenken wij onszelf een eerlijk glaasje limoncello in. Mmmmmm….

 

Bob Dylan – Moonshiner

 

The Clancy Brothers – The Moonshiner

And if moonshine don’t kill me I’ll live ’till I die

 

Delta Moon – Clear Blue Flame

 

 

Advertisements