Lezers,

vandaag kijken wij hier samen bedroefd terug. De 3vandaag-schutting is niet meer.  Vanaf  10 uur gisteravond vocht hij, met steeds grotere moeite, tegen de storm die hem teisterde. Het was niet de eerste storm, en terugkijkend misschien ook niet de zwaarste die hij in zijn bewogen leven te voorduren heeft gehad. Maar vannacht tegen zessen was het genoeg. Het was mooi geweest.

Onze schutting was nog van de oude garde. Gegoten uit het fijnste tropisch hardhout behoorde hij tot de grondleggers van de afscheidingsbeweging. Hij speelde een belangrijke rol bij de overgang van de lage, meer symbolische, hegcultuur naar de harde separatistische lijn. “Een afscheiding is minimaal 1m90 hoog en ondoorzichtig, en daarmee uit!” Een ieder hier zal zijn eigen visie hebben op deze standpunten, maar geen van ons kan ontkennen dat onze schutting zijn idealen door de jaren heen met verve verdedigd heeft.

Hoe sterk ook ooit de wil van onze schutting, ook hieraan komt een einde. Vanochtend trof Uw redactie de schutting aan verspreid over de tuin. Dat wil zeggen: een zestal planken. Een wijs man zei ooit: “6 planken maken nog geen schutting”. En zo is het. Er zal een nieuwe schutting komen. Ook deze zal zijn bijdrage leveren aan onze privacy en aan de groei van klimop en stokroos. Toch zal het nooit meer beschut zijn, zoals het was. Schutting, bedankt.

Beschutting

Er komt een Storm in elk bestaan,
Zo grimmig en zo kil,
Dat men kieren kan zien ontstaan                                                                                                                                                                          in de schutting, die niet meer wil.

De planken vallen uit het dode hek,
Maar diens geest drijft op de wind
Naar die sinds jaar en dag gewenste plek
Waar ook een schutting beschutting vindt.

– Marc, mei 2009 –

 

The Rolling Stones – Sittin’ On A Fence
http://www.deezer.com/track/2676987

Josh Ritter – Me & Jiggs

Sitting on the porch singing Townes Van Zandt play guitar to burn off the hours
Till we climb the fences at the edge of town and paint our names on the water towers

 

Aerosmith – Walkin’ the dog

Ask yo’ mama for a-fifteen cents
To see the elephant jump the fence

Advertisements