pinkpop

Het Zuid-Limburgse land staat bekend om zijn bijzondere bronnen. Uit sommige wordt bier gebrouwen.  Andere kennen een heilzame werking op verstramde ledematen.

Wij laafden ons afgelopen weekeinde, in het bijzijn van de redactie en onze correspondent uit het Hooghe Noorden, aan de Bron van Eeuwige Jeugd. Die loopt daar ook, zo weten wij inmiddels zeker. Want laten wij eerlijk zijn, zonder deze krijgt een ensemble van zestigers toch geen veld met 60.000 toehoorders drie uur lang zó extatisch? En anders houden een stel dertigers het toch ook niet een hele dag uit tussen scholieren en studenten?

Toegegeven, de omstandigheden waren bijkans perfect: 23°C, stralende zon, stapelwolkjes en een (doorgaans) prettig publiek. Als er nog bediening op het veld had gelopen, dan hadden wij ons in het paradijs gewaand.

O ja, muziek was er ook. Zo ontdekten wij een modern alternatief voor Andy Williams’ Music to Watch Girls By in de vorm van The Killers. Nu niet direct een bandnaam die gemakkelijk toegang verschaft tot feestjes, zo vermoeden wij. Althans, wij kunnen ons niet voorstellen dat je met de bestelbus veel verder komt dan de slagboom als je je meldt bij de intercom met een tekst als: “Hallo, wij zijn De Moordenaars en komen het eindexamenfeest vanavond luister bijzetten.”

Niettemin, stevige energieke nummers en fijne meezingers. Vooral het “I got soul, but I’m not a soldier” dreunt nog lang na.

Tja, en dan…niemand minder dan The Boss & The E-Street Band. Eerlijk gezegd waren we in eerste instantie ook niet voor minder naar Zuid-Limburg gereisd.

Superlatieven schieten te kort. Pure magie. Jong en oud verbroederd door de muziek, meezingend, klappend, zwaaiend, de zon achter de beboste heuvels. Weinberg jr., 18 jaar oud, met 4 jaar (!) ervaring achter de drums.

Zutphen betrapte zichzelf op een trillende onderlip bij The Rising, en moest zich wat overtollig vocht uit de ogen wrijven. Alleen om te ontdekken dat zijn- hem overigens volstrekt onbekende- buurvrouw last had van hetzelfde euvel. Mooi, mooi.

Weergaloos contact met het publiek: verzoeknummers als Trapped, een meezingend kind voor de microfoon, ‘The Dutch Courtney Cox’ op het podium bij Dancing in the Dark.

Ai, ai. Wij genieten nog even na.

Advertisements