Lezers,

u zult het allemaal herkennen. U stapt met uw vermoeide benen het koude bed in. ‘Nog even één muziekje’, denkt u. En dan is er een aantal platen dat zich daartoe leent. Wij zochten er 3 uit waarbij wij volgaarne inslapen.

De eerste betreft Herman van Veens ‘Voor een verre prinses’. Dit nummer gaven wij ooit mee als persoonlijk eerbetoon aan een (te) jonge dame die naar America vertrok, na twee jaar met mij in één huis te hebben gewoond. Het nummer vertelt feitelijk onze verhouding: Er was geen amoreuze affaire, maar nadat zij vertrokken was dachten wij beiden terug aan de lange zomeravonden dat wij samen op de bank lagen en diepe gesprekken voerden. Was er meer geweest??

Ten tweede is daar natuurlijk de onvermijdelijke laatste sigaret van de heer Mey. Wat is nu eigenlijk goede nachtrust als men niet in slaap is gevallen met ‘Met het oog op morgen’.  Buiten is het 2 graden, binnen zit…..

Tenslotte een (deel van een ) track van het album Animals van Pink Floyd. Alswij een slaap top 10 zouden hebben, dan zou dit album met stip op nummer 1 staan. Prachtige muziek, waarop wij graag de ogen sluiten en ons mee laten voeren.

Wij wensen u een fijne nachtrust, en zijn benieuwd naar uw slaapliedjes…

Herman van Veen – Voor een verre prinses

Reinhard Mey – Gute Nacht Freunde

Roger Waters – Dogs

Advertisements