Lezers,

Herinnert u zich 1984 nog? De topdagen van de Hairrock. Cinderella, Bon Jovi etc. Veel van de groepen uit die tijd hebben ofwel de Nirvanarevolutie niet overleefd, ofwel hebben zij hun geluid proberen aan te passen aan de veranderende tijdgeest. Zulks met wisselend succes.

Een van de bandjes van toen is Ratt. En Ratt heeft zowaar een nieuw album uit: Infestation. Wij hebben geen idee wat Ratt tussen de jaren ’80 en nu allemaal heeft uitgespookt. En dit boeit ons eigenlijk ook niet zo. Ratt was nooit een van onze reguliere guilty pleasures.

Toch laten wij u graag een nieuwe nummer van Ratt horen. Eerlijk gezegd niet omdat wij het nummer zo briljant vinden. Maar waarom dan wel? Jeff Giles van popdose.com formuleerde het als volgt: “Infestation asks you: Why did we ever walk away from brown stacks of thin, crunchy guitars, vocalists who sound like they fell asleep with a lit cigarette in their mouth, frantic bass shoved way the hell down in the mix, and drums that sound like a coke fiend slapping a stripper’s ass?“.

Hoe matig wij Ratt ook vinden, ze zijn er wel in geslaagd de sound van toen te behouden. In gedachten waren wij weer even helemaal terug. Dus, reist met ons terug in de tijd en voelt het haar weer op uw schouders en schakel MTV’s Headbangers Ball in. Het is weer 1984….

 

Ratt – Best Of Me

Advertisements