Lezers,

Vandaag hadden wij het te doen met de gemiddelde Italiaanse wielrenner. Immers, stelt u zich het eens voor: al het hele voorjaar rijdt u door regen, wind, sneeuw en meer Beneluxueus weer de ene wielerklassieker na de andere. De ronde van Vlaanderen, van Luik naar Bastenaken en, verdorie, weer terug. De Cauberg op. De muur van Geraardsbergen. De muur van Huy. En zo gaat het maar door.

Wij stellen ons voor dat er maar een enkele gedachte is die een Italiaanse renner daar doorheen sleept: straks komt de Giro en dan rijden we gewoon heerlijk door het lenterijke Italiaanse land. Cypresje hier, wijnrankje daar. Wij hoorden de, inmiddels met pensioen zijnde, Italiaanse topcoureur Mario Cipollini vanmiddag in het NOS-verslag nog vertellen welk een rust het bracht te weten dat er na de rit in ieder geval een fatsoenlijk bord pasta op tafel kwam.

Het zit de Italiaanse hardfietsers dit jaar echter niet mee. Tot hun grote schrik moeten zij na de voorjaarsklassiekers hebben vastgesteld dat de enkele reis terug naar Bella Italia nog niet geboekt kon worden. De Giro start in Amsterdam en kruist enkele dagen door ons vlakke land, waar de lente zich voor alsnog verstopt achter de inmiddels weer asvrije bewolking.

In gedachten ondersteunen wij die arme Italiaanse cyclisti. Voor hen is het immers nog een lange, lange weg naar huis….

Bob Seger- The Long Way Home


Southside Johnny – All The Way Home


Roger Hodgson – Take The Long Way Home

Advertisements