Lezers,

Heeft u ons gemist? Wij u natuurlijk wel. Maar wij zijn er weer. En de muziek heeft in de tussentijd ook niet stil gestaan. Er zijn weer heel wat fijne muziekjes verschenen. Nieuwe muziek, maar ook heruitgaves. Vandaag eerst maar eens oog voor de heruitgaves.

Er zijn geremasterde versies verschenen van de albums van Thin Lizzy. Wij werden hier erg gelukkig van. De albums zijn niet gewoon een beetje ontdaan van stof, maar klinken alsof de heren in je woonkamer staan te rocken….

Ook de heren van Pink Floyd hebben al hun studio-cd’s laten remasteren als nooit tevoren. De kwaliteit is zoveel hoger dat het bij sommige albums is alsof je ze voor het eerst luistert….

Een geval apart is de heruitgave van Foreigner. Veel bands brengen jaren na dato greatest hits uit (om weer eens wat centjes binnen te halen), sommige bands nemen dan de moeite de boel eens te remasteren, maar Foreigner heeft de nummers gewoon opnieuw opgenomen. Feels like the first time heet de cd. Eén cd met heropnames en één met akoestieke varianten. Heel fijn ook…. Hier volstaan me met een live-opname van de band….

Tot zover even onze inbreng. Wij zijn natuurlijk ook zeer benieuwd welke muziek u heeft bezig gehouden de afgelopen tijd……

Advertisements