Een oud Engelsche luchtvaartwijsheid luidt:“It’s always better to be down here wishing you were up there, than up there wishing you were down here.” En na een blik op buienradar gelastte Zutphen zijn vlieglesje dus maar af.

Het goede nieuws was dat hij ruim de tijd had om in Amersfoort rond te struinen en bij te praten met de grote schare 3vandaag fans die de Keistad telt.

Het was een beetje als thuiskomen. Niet in de laatste plaats vanwege het fraais dat de heer Volp in zijn modelbouwspeciaalzaak in de aanbieding had, alsook het zoets in de etalage bij De Nootzaak aan Het Havik. Nootzakelijkerwijs verlieten wij het laatste pand met enkele  glimmende geluidsdragers.

De eerste betreft een compilatie ‘Uit Den Ouden Doosch’. Wij verkeren momenteel nu eenmaal in zo’n stemming. De heer Andy Smith, ook bekend van zijn plaatjesdraaien bij Portishead, stelde een fijne potpourri samen van 60’s Soul, Rockabilly, Ska en R&B.  Hiervan de opgewekte maar o zo smachtende Wynona Carr met haar ‘Touch And Go’. Een bezigheid die in de tegenwoordige losbandige tijd aan de orde van de dag lijkt, maar in 1958, zo denken wij, voor een net meisje volstrekt onbespreekbaar was.

Het tweede album betreft een dubbelceedee met de weinig fantasierijke titel ‘Essential Blues Collection’. Het Not Now Music Label verzamelde vijftig bluesklassiekers op twee schijfjes, en voegde daarmee weer het nodige luisterplezier toe aan het intereur van Zutphens automobiel. Hiervan Howlin’ Wolf met ‘Smokestack Lightning’.

Tenslotte een moment ter overpeinzing van The Boss. Over thuiskomen, roots hebben en je welkom voelen. En natuurlijk over je dierbaren, waar ze ook  mogen wonen. Het was ons weer een waar genoegen.

My father said “Son, we’re lucky in this town,
It’s a beautiful place to be born.
It just wraps its arms around you,
Nobody crowds you and nobody goes it alone…”

Advertisements