Liefhebbers,

Terwijl u hier de winterjas toch maar weer van zolder haalde, verkeerde uw Redactie op Corsica. Andere koek! We zullen u er niet verder mee ergeren.

We plaatsten vanuit het prettige Erbalunga nog wel een berichtje naar aanleiding van het heengaan van de heer Prince. Zoals we daarbij al aangaven behoren wij niet tot de schare trouwe fans die hem al jaren volgt. Toch zet een dergelijk plots overlijden – het zoveelste dit jaar al – ons aan het denken: ” Wat moeten we nog zien? Wie moeten we echt nog zien zolang het nog kan?”

ZZ, Dr. John, Dylan, Floyd, Bruce, Stones zagen we gelukkig al…. Zo loop je het rijtje af…. Thin Lizzy, Beatles, Jimi, The Band helaas niet meer mogelijk. Seger? Al jaren niet meer aan deze kant van de plas.

In een dergelijk rijtje komt ook altijd Crosby, Stills, Nash en Young langs. Goed, Neil gaan we (fingers crossed) later dit jaar nog zien, maar de combinatie. Die weergaloze samenzang die de Amersfoortse zomers van onze jeugd zwoeler maakten dan ze waren, die de Amersfoortse meisjes van onze jeugd zwoeler maakten dan ze waren. Samenzang en gitaren. De geur van gras….

Een paar jaar geleden stond een aantal van de heren in het Haagse World Forum. Wij overwogen te gaan, maar zagen er vanaf. Uit angst. Angst dat het minder zou zijn. En daarmee zou afdoen aan wat het ooit was. Of die angst terecht was weten wij niet. Daardoor bleef altijd dat gevoel van een gemiste kans boven CSN&Y hangen. Tot kortgeleden. Vrijdag 15 april om precies te zijn.

Wij hadden toen het genoegen om in Tilburg de heren van Her Majesty te mogen beluisteren. Nadat zij in eerdere jaren The Beatles eerden met een Abbey Road-tribute, doen zij dit nu met Deja Vu, het legendarische CSN&Y album, aangevuld met wat nummers uit de soloperiodes van de heren Nash, Stills, Crosby en Young.

Welnu: gaat dat zien. Ze zijn veel uitverkocht, maar er komen nog steeds optredens bij. Wil je het gevoel hebben CSN&Y tijdens hun hoogtijdagen gezien te hebben? Gaat dat dan zien.

Voor het illustrerende muzikale gedeelte verwijzen wij even naar hun site met beelden uit DWDD, alwaar zij enkele fragmenten speelden. Het tweede nummer is voorafgaande aan de uitzending en dus wat langer.

Zie hier de link: Her Majesty 

Advertisements